Bahan Bantu Mengajar Guru Kreatif Supaya Pelajar Fokus

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

Bahan bantu mengajar (bbm) secara umumnya berfungsi untuk membantu pengajar atau guru meningkatkan kualiti dan keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran. Umum tahu terdapat pelbagai alat bahan bantu mengajar secara percuma atau dijual di pasaran.

Walaupun begitu terdapat cara kreatif dan percuma dari seorang guru di luar negara. Ia mengelakkan pelajar hilang tumpuan semasa proses pengajaran dan pembelajaran. Hasilnya pelajar dapat mengikuti kelas dengan suasana yang menyeronokkan. Bahan bantu mengajar dari seorang guru yang kreatif ini pastinya mengejutkan anda!

Anda rasa menarik? Cuba lah bahan bantu mengajar ini di sekolah! 🙂

Sambutan Hari Guru Gimik Jamesbond + Gangnam Style

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

Guru adalah insan yang wajib dihormati kerana budi mereka yang begitu besar dalam mendidik. Oleh itu sambutan hari guru mestilah ditunjukkan dengan meriah dan menggembirakan hati cikgu.. Sambutan Hari Guru 2015 di SMK SERI DUNGUN, TERENGGANU sangat mendebarkan. Ingin tahu bagaimana? Ini cara mereka menyambut hari guru.

Tambah Pendapatan 5Angka Sebulan – Dari Rumah!

 

JOM !!! SERTAI PROGRAM AGEN SULAM NAMETAG KAMI !!!

nametag agen quote imageKami beri peluang kepada peniaga atau bakal usahawan untuk mulakan perniagaan sulaman nametag sekolah dan jana pendapatan sampingan RM500 –  RM8000 sebulan. (atau lebih pada musim persekolahan)

Ada masalah tak tahu produk untuk berniaga?

Produk yang anda pilih kurang permintaan?

Modal dah habis guna tapi untung mengecewakan?

Takde kedai?

Nak berniaga online dari rumah?

Ini hasil INCOME dealer dan agen kami.

++ Tempahan nametag selalu dalam bilangan yang banyak dari sekolah

++ Sekali tempahan dah boleh untung banyak

++ Satu sekolah tempahan 500 – 2000 pelajar.

++ Jika 2000 pelajar boleh dapat RM8k. Semua RM8k dealer/agen  punya

++  Jika 5 sekolah boleh dapat RM40k !!! … SEMUA TU AGEN/DEALER PUNYA !!!

.

.

Berminat nak dapatkan side INCOME yang lumayan ??

Macam mana nak jadi agen???

RM 2000.00 ?? .. bukan

RM 1000.00 ?? .. bukan

RM 500.00 ?? .. pun bukan

.

Ini apa yang anda boleh cuba buat……..

Anda boleh cari syarikat lain yang berikan keuntungan yang tinggi dan khidmat yang lebih baik.. Anda pasti kecewa.

Atau Sila EMAIL/WHATSAPP kami sekarang !!!

.

Peluang amat terhad ! Tempahan semakin penuh.

.

EMAIL : eyangdcraft@gmail.com

WHATSAPP : 011-2155 7883 (Amir)

.

Nama:

Zon:

.

++ Ingin tanya isteri atau suami dulu? OK pastikan cepat kerana anda pasti tidak mahu orang lain ganti anda sebagai dealer

++Tidak cukup modal? Jangan risau.. Hubungi kami. Kami akan bantu

Peluang amat terhad !!! Hanya 100 agen akan dilantik untuk harga ni

EMAIL : eyangdcraft@gmail.com

WHATSAPP : 011-2155 7883 (Amir)

.

Nama:

Zon:

.

**Untuk maklumat tambahan mengenai sulaman sila lawati website : www.servissulam.com

Usahawan Sulam Nametag Sekolah  Tanpa Modal

JOM !!! SERTAI PROGRAM AGEN SULAM NAMETAG KAMI !!!

 

Kami beri peluang kepada peniaga atau bakal usahawan untuk mulakan perniagaan sulaman nametag sekolah dan jana pendapatan sampingan RM500 –  RM8000 sebulan. (atau lebih pada musim persekolahan)

Ada masalah tak tahu produk untuk berniaga?

Produk yang anda pilih kurang permintaan?

Modal dah habis guna tapi untung mengecewakan?

Takde kedai?

Nak berniaga online dari rumah?

Ini hasil INCOME dealer dan agen kami.

 

++ Tempahan nametag selalu dalam bilangan yang banyak dari sekolah

++ Sekali tempahan dah boleh untung banyak

++ Satu sekolah tempahan 500 – 2000 pelajar.

++ Jika 2000 pelajar boleh dapat RM8k. Semua RM8k dealer/agen  punya

++  Jika 5 sekolah boleh dapat RM40k !!! … SEMUA TU AGEN/DEALER PUNYA !!!

.

.

Berminat nak dapatkan side INCOME yang lumayan ??

Macam mana nak jadi agen???

RM 2000.00 ?? .. bukan

RM 1000.00 ?? .. bukan

RM 500.00 ?? .. pun bukan

.

Ini apa yang anda boleh cuba buat……..

Anda boleh cari syarikat lain yang berikan keuntungan yang tinggi dan khidmat yang lebih baik.. Anda pasti kecewa.

Atau Sila EMAIL/WHATSAPP kami sekarang !!!

.

Peluang amat terhad ! Tempahan semakin penuh!

.

EMAIL : eyangdcraft@gmail.com

WHATSAPP : 011-2155 7883

.

Nama:

Zon:

.

++ Ingin tanya isteri atau suami dulu? OK pastikan cepat kerana anda pasti tidak mahu orang lain ganti anda sebagai dealer

 

++Tidak cukup modal? Jangan risau.. Hubungi kami. Kami akan bantu

 

Peluang amat terhad !!! Hanya 100 agen akan dilantik untuk harga ni

 

EMAIL : eyangdcraft@gmail.com

WHATSAPP : 011-2155 7883

.

Nama:

Zon:

.

**Untuk maklumat tambahan mengenai sulaman sila lawati website : www.servissulam.com

 

UPDATE: HARAP MAAF.. PROMOSI AGEN DAH DITUTUP

 

Cenderahati perkahwinan murah kurang RM1..

Cenderahati perkahwinan adalah satu simbol meraikan pasangan yang berkahwin. Hadiah cenderahati perkahwinan yang terbaik mempunyai nama dan tarikh supaya ia lebih special . Antara cenderahati perkahwinan yang murah termasuk alas cawan, mini jar, kotak perhiasan, kotak tin, lilin, pasu, dan hadiah mini lain.

cenderahati perkahwinan murah
Tapi Jika bajet anda kecil, terdapat cenderahati perkahwinan murah yang boleh diperoleh dengan harga RM1 je! Contohnya beg dan kotak kertas. Beg bukan saja murah tetapi boleh di isi dengan barangan seperti gula-gula dan cenderahati lain. Kanak-kanak juga suka jika beg dan kotak kertas anda berwarna ceria dan ada manisan seperti coklat dan gula di dalamnya. 

Tip faham warna asas

 

Warna asas adalah satu kumpulan warna yang boleh dicampur antara satu sama lain bagi menghasilkan pelbagai warna baru. Warna asas terdiri daripada warna merah, biru dan kuning

warna asas
Campuran warna merah dan biru menghasilkan warna unggu. Warna hijau terhasil daripada campuran warna kuning dan biru. Manakala warna kuning dan merah menghasilkan warna jingga.
Warna baru yang terhasil tu pula dipanggil warna sekunder. Warna sekunder ialah jingga, hijau, dan unggu.
Warna asas bila dicampur dengan warna sekunder pula akan menghasilkan warna tertier atau warna ketiga. Warna tertier ni adalah warna yang lembut.
Warna asas.
Warna asas.

3 Tip Simple Sangat Buat Duit Dengan Mesin Jahit

Tip buat duit dengan mesin jahit

bisnes mesin jahit

Bisnes dengan mesin jahit merupakan impian 87% wanita di Malaysia. Jadi pastikan anda simpan 3 tip penting untuk buat duit dengan mesin jahit ni.

Jadikan diri anda profesional
Ambil tahu tentang pesaing anda. Kaji harga mereka supaya anda tidak letakkan harga servis mesin jahit anda terlalu murah atau terlampau mahal..

mesin jahit servissulam
Simpan segala rekod belian dan jualan yang melibatkan mesin jahit dan perniagaan anda. Perhatikan aliran tunai anda untuk pastikan bisnes mesin jahit anda memang sedang buat keuntungan.

Berpijak di bumi yang nyata
Perniagaan mesin jahit bukan perniagaan yang boleh buatkan anda kaya dalam masa yang singkat. Penting sangat untuk anda faham kejayaan semasa berniaga boleh dicapai dengan pembelajaran yang berterusan. Sentiasa mencari individu lebih pakar dalam bidang yang sama supaya anda dapat belajar melalui pengalaman mereka.

Perniagaan VS Hobi
Mesin jahit anda sekarang dah menjadi mesin buat duit dari rumah. Jadi anda perlu jadikan ia perniagaan yang serius. Bagi sesetengah wanita, menjahit hanyalah hobi masa lapang. Tapi anda dah capai aras yang lebih tinggi dengan jadikan hobi anda sebagai perniagaan. Anda perlu belajar asingkan sikap menjahit semasa hobi kepada sikap profesional perniagaan mesin jahit. Jadikan feedback dari kastemer sebagai pemangkin untuk anda perbaiki teknik anda menjahit.

Ini 3 tip asas dan penting buat duit dengan mesin jahit.

5 Tips membeli design sulaman berkomputer yang berkualiti

Sekarang anda boleh membeli design sulaman berkomputer dengan mudah dan cepat. Dengan hanya beberapa klik selepas tu anda dah boleh jahit design sulaman tu di mesin anda.

Tapi antara penjual design sulaman berkomputer ini ada juga yang menjual design yang berkualiti rendah. Anda lihat gambar yang ditunjukkan tidak nampak kesalahan tetapi sebaik sahaja anda jahit di mesin. Segala kecacatan design tersebut mula terserlah.

 

So bagaimana nak bezakan design sulaman yang baik dengan tidak baik?

 

Saya akan berikan 5 tips mudah kepada anda tentang bagaimana ketahui kualiti sesuatu design sulaman itu.

 

1)  Selidik latar belakang penjual tersebut. Adakah penjual tersebut mempunyai syarikat yang berdaftar dengan SSM?  Adakah penjual tu baru lagi menjual design sulaman berkomputer?

2)  Lihat samada penjual design sulaman tu ada gambar design sebenar yang telah dijahit pada kain. Gambar pada komputer sememangnya cantik tetapi sebenar nya hasil selepas jahitan nanti belum tentu baik. Gambar sebenar akan tunjukkan kualiti sebenar design sulaman.

3)  Adakah design sulaman itu nampak profesional? Jahitannya mesti kemas dan teratur.

4)  Penjual terbaik dan profesional selalunya akan memberi contoh design  sulaman mereka secara PERCUMA. Jika tidak anda perlu hubungi mereka dan minta sampel design sulaman. Anda akan tahu kualiti design sulaman tersebut setelah anda jahit sendiri.

5)  Lihat pada testimoni atau kata-kata pelanggan lama penjual design sulaman tu. Jika banyak testimoni positif maka anda tahu design sulaman tersebut berkualiti. Sebaliknya jika banyak testimoni negatif maka anda tidak perlu membeli daripada penjual itu.