Tak Pandai Jahit Nametag Anak Pada Baju? Guna Mesin Istimewa Ini

Nametag sekolah dah ada. Tapi perlu dijahit pada baju sekolah anak. Pening nya memikirkan cara bagaimana nak jahit dengan kemas dan cantik. Nama nametag anak dah cantik dan kemas. Jahitan ibu pulak yang buruk dan senget benget.. Kesian anak pakai baju sekolah ada jahitan tak kemas… Aduii.. Macam mana ni.

Cuba mesin jahit portable ni..

Mesin jahit mini portable Maidronic 505A Pro.

Mesin jahit portable yang ada 12 fungsi jahitan. Setanding dengan mesin mahal.

  • Tak perlu susah jahit tangan lagi
  • Hasil jahitan kemas dan cantik
  • Tak perlu mengadap baju setengah jam menjahit guna tangan
  • Senang, cepat, mudah guna
  • Harga yang berbaloi
  • Sangat sesuai untuk wanita yang nak belajar menjahit

berfungsi dgn baikđź‘Ťđź‘Ťđź‘Ť

Verified Purchase
” brg sampai tepat pd masa yg ditetapkan…berfungsi dgn baik…beli utk keperluan rumah shj,tp dah cuba jahit sarung bantal,cadar n langsir…terbaikkkk …jahitan kemas….👍👍👍 “

 
 

Great for newbies!

by Nada S.Verified Purchase
” This entry level sewing machine is ideal for beginners or those who just need to get basic sewing like alterations, curtain sewing, simple clothings done. Been using it for 5 months now with no trouble. Definitely good value for money. “

 
 

” Good product for newbie like me “
by Nik N.Verified Purchase

 

Apa tunggu lagi.. Pastikan anda rebut peluang ini dan beli sekarang!!

 

Sulaman Logo Patches

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

 

Logo patches merupakan cara terbaik untuk mempromosikan perniagaan, pasukan, kelab, kumpulan atau sesebuah organisasi. Dapatkan logo patches custom pada harga yang kompetitif dan berkualiti.

Caranya mudah. Sekadar hantar gambar, logo, tulisan. Selepas pengesahan anda kami akan hasilkan contoh awal untuk memenuhi ekspetasi. Setuju dan kami akan teruskan proses penghasilan custom patches anda. Eyangdcraft mengambil berat kualiti dan hanya menggunakan material berkualiti dan tenaga kerja mahir.

Custom patches juga termasuk woven patches, embroidered appliques, dan custom name patches. Kami komited memberikan patch berkualiti dan khidmat pelanggan sebaik mungkin. Di Pusat Sulaman Berkomputer Eyang Fabric D Craft (Eyangdcraft), kami bersedia memberikan perkhidmatan kepada syarikat pakaian berlesen, penguatkuasa, jabatan kerajaan, organisasi sukan, sekolah pertahanan diri, kelab motosikal dan syarikat SME.

Nak tempah custom logo patches / logo sulam? Anda perlukan pakar sulaman logo. Lawati www.servissulam.com atau whatsapp disini

3 Kesilapan Utama Ketika Tempahan Nametag Online

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

Malaysia melihat peningkatan yang bagus untuk tempahan nametag secara online. Mungkin disebabkan faktor teknologi seperti internet semakin laju, kewujudan smartphones dan tablet. Tak kira lah samada berada dalam kesesakan lalu lintas, menaiki bas atau sedang berehat, pelanggan boleh buat tempahan nametag dengan cepat dan mudah. Jika nak dibandingkan zaman ibu bapa kita dulu, memang banyak masa dibazirkan jika perlu ke kedai semata-mata untuk meninjau harga.

Walaupun berurusan dengan kedai nametag online nampak seperti mudah, perbincangan yang baik masih diperlukan untuk menjamin hasil nametag berkualiti. Servissulam.com nak berkongsi 3 kesilapan utama pelanggan semasa membuat tempahan nametag online.

 

3 Kesilapan Ketika Tempahan Nametag Online

  • Tidak mempunyai kuantiti yang betul semasa minta sebut harga tempahan nametag sekolah
  • Tidak jelas dengan warna nametag yang diperlukan
  • Salah taip nama nametag anak

Sekian, semoga info ini dapat membantu serba sedikit untuk tempahan nametag sekolah akan datang yea..

nametag murid sekolah

Nak tempah nametag murid sekolah? Anda perlukan pakar nametag sekolah. Lawati www.servissulam.com atau whatsapp disini

Apa itu fidget bagi seorang murid sekolah

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

Fidget atau fidgeting adalah “pergerakan seseorang yang seakan-akan gelisah”. Ia terjadi secara semula jadi. Fidget juga boleh terjadi jika murid sekolah berasa tidak selesa terhadap sesuatu. Terutamanya ketika murid sekolah menunggu kertas peperiksaan. Atau samada mereka menyentuh rambut, menggigit kuku, bermain dengan pakaian atau memutarkan pen di tangan.

Perbuatan murid sekolah memandang ke serata bilik atau kelas juga boleh dikatakan fidgeting.

Semua orang melakukan fidgets … kecuali mungkin bagi mereka yang bekerja sebagai tentera atau pengawal yang perlu sentiasa berhati-hati dengan keadaan sekeliling. Jika anda seorang yang mungkin gelisah banyak, banyak kali sehari. Di sini terdapat sebab mengapa pemutar gelisah atau ” fidget spinner ” telah menjadi kegilaan mainan terbaru di kalangan murid sekolah..dan juga orang dewasa.

7 Cara Menjaga Tuala Sulam

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

7 Tips Menjaga Tuala Sulam

Tuala mandi bersulam merupakan keperluan rutin yang mewah dan digunakan setiap hari. Setelah anda memiliki tuala sulam yang berkualiti dan warna yang cantik. Kini anda perlu tahu bagaimana untuk memanjangkan jangka hayat tuala sulam itu. Semoga panduan ini dapat membantu dalam penjagaan tuala sulam kesukaan anda.

Tip 1 – Basuh tuala anda sebelum anda gunakan kali pertama

Cuci tuala sulam anda dengan ½ cawan cuka putih. Cuka ini akan membantu mengekalkan warna dan membuatkan warna tuala lebih berdaya tahan.

 

Tip 2 – Hanya basuh tuala sulam anda bersama tuala saja

Jangan campurkan dengan pakaian lain. Perbezaan ketebalan benang tuala dan pakaian biasa akan merosakkan permukaan tuala yang lembut. Jangan jemur tuala sulam anda terlalu lama kerana ia juga akan merosakkan kelembutan tuala

 

Tip 3 – Gunakan cuka ketika membasuh tuala sulam

Ia dapat mengembalikan keupayaan serapan tuala dan melembutkan tuala.

 

Tip 4 – Hilangkan bau yang kurang enak menggunakan baking soda

Tambah ½ cawan dengan serbuk pencuci untuk menghilangkan bau busuk tuala. Contohnya bau busuk ketika tuala berada di dalam beg terlalu lama.

 

Tip 5 – Elakkan pelembut fabrik.

Pelembut fabrik akan kurang efektif setelah beberapa kali cucian dan sebenarnya akan merosakkan tuala sulam anda. Kadar serapan tuala juga akan menurun.

 

Tip 6 – Jangan kumpulkan terlampau banyak tuala semasa membasuh

Muatan yang terlalu banyak di dalam mesin basuh akan menyebabkan tuala sulam anda tidak dibasuh dengan sempurna. Benang tuala akan mula rosak dan terkeluar jika mesin basuh terlampau penuh. Pengering mesin basuh juga tidak mempunyai kitaran udara yang cukup untuk mengeringkan tuala anda.

 

7 – Tukar tuala anda dengan kerap

Walaupun anda telah gunakan setiap langkah untuk mencegah tuala dari rosak. Tapi jika tuala sentiasa digunakan dan pada jangka masa yang lama. Jangan guna tuala anda lebih dari 2 tahun, Tuala akan mula kasar dan tidak dapat serap air dengan baik.

Perlukan tuala sulam berkualiti? Anda perlukan pakar sulam tuala. Lawati www.servissulam.com atau whatsapp 01121557883

Tujuan Sebenar Guna Nametag Sekolah

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

Tahukah anda sebenarnya ramai orang tidak menggunakan nametag sekolah dengan betul? Walaupun tidak lah sampai dirotan guru disiplin.

Tapi ia dah lari dari tujuan asal penggunaan nametag sekolah. 

Cara sebenar meletakkan nama nametag sekolah pelajar ialah jika nama anak anda MOHAMMAD AMIRUDDIN. Anda cuma perlu pilih nama ringkas yang mahu dipanggil oleh guru atau orang lain saja. Guna sahaja MOHAMMAD atau AMIRUDDIN. Ia sekaligus memudahkan orang disekeliling untuk tahu nama apa perlu dipanggil nanti.

Guru pun tak suka panggil nama pelajar panjang-panjang. Buang masa dan tenaga cikgu je. Letih cikgu tu nak panggil 40 pelajar dalam kelas nanti. ha…

Sebagai cadangan boleh juga letakkan nama dominan atau yang kita suka panggil. Contoh nya..

  1. NIK MUZZAMMIL NAJHAN →  NAJHAN
  2. MUHAMMAD FAHIM → FAHIM
  3. MIA MARISSA SOFIA → SOFIA
  4. ALYA SYAHMINA → SYAHMINA
  5. AHMAD RISHNAUFAL ZAINURIN → ZAINURIN
  6. SYED ABDUL MUHAIMIN → MUHAIMIN
  7. MUHAMMAD RIDZ MIQAEAL → MIQAEL

Tapi biasalah zaman sekarang ramai ibu bapa yang mahukan nama yang penuh untuk nametag anak mereka. Asalkan muat nametag tu. #eyangdcraft pun buat ikut permintaan pelanggan je. hehe
OK. Itu sahaja tips ringkas kali ni.

p/s: cuba lihat gambar nametag pelajar yang mana satu senang dipanggil ?

Beza Nametag Sulaman Dengan Nametag Woven

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!

Di #eyangdcraft kami menghasilkan produk berasas sulaman. Walaupun begitu terdapat pelanggan yang menanyakan tentang label woven untuk produk baru mereka. Jadi artikel kali ini menjelaskan perbezaan nametag sulaman dan nametag woven.

Sama seperti namanya. Nametag bersulam dihasilkan dengan menyulam benang asing kepada kain. Setiap benang asing ini mewakili satu warna pada logo.

Ketebalan benang sulaman sama seperti benang jahitan biasa. Tulisan atau detail kecil daripada logo tidak akan terhasil dengan baik jika menggunakan benang sulaman. Tapi kelebihan sulaman ialah ia lebih menyerlah dari segi bentuk dan ia juga boleh menghasilkan ciri timbul 3D (untuk topi).

Manakala nametag woven dihasilkan daripada sejenis benang yang lebih halus dan nipis. Ciri halus ini boleh menyerlahkan detail kecil dan tulisan kecil dari logo. Selain itu pelbagai warna boleh dihasilkan menggunakan benang yang sama. Lihat gambar untuk perbezaan sulaman dan woven.

Jadi ayat senang faham ialah.. Anda perlukan woven jika mahu logo resolusi tinggi bersama detail yang sangat kecil. Atau… Anda perlukan sulaman jika pentingkan rupa yang lebih klasik dan bergaya.

 

Tempah Baju Uniform Untuk 2017

Sedia menerima tempahan sulaman berkomputer pada baju, tuala hantaran, hari guru, door gift! Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan!” Lawati www.servissulam.com Tempahan akan ditutup pada bila-bila masa!  Klik di sini sekarang!


Anda mencari kedai online tempah baju uniform? Moto kami “Mudahkan Urusan Pelanggan”

Design baju korporat ready made, pelbagai design dan warna. Material baju bermutu tinggi. Tempah baju uniform dan terus sulam logo dan sulam nama.

Tempah baju uniform custom made. Lengan pendek dan uniform muslimah.

Juga menerima tempahan baju korporat custom made lengan pendek dan muslimah. Material kain viscose pelbagai pilihan warna.

 

Kami juga sedia menerima tempahan sulaman logo, sulaman nama, sulam tuala.

Ada bajet untuk tempah baju uniform? Beritahu kami berapa bajet anda untuk tempah baju. Boleh bincang.

Tempahan semakin penuh. Order awal. Temui kami di:

www.instagram.com/ecraft_embroidery

www.servissulam.com

www.facebook.com/eyangdcraft

tempah baju uniform 1

tempah baju uniform 2

tempah baju uniform 3
tempah baju uniform 4

tempah baju uniform 5

tempah baju uniform 6
tempah baju uniform 7

tempah baju uniform 8